Černé čaje

V Evropě nejvíce oblíbený druh čaje vyráběný z plně oxidovaných listů. Během jejich úpravy získají červenou barvu, proto je v Číně tento čaj známý jako „červený“. Mezi vlastnosti patří pozitivní ovlivnění zažívání, příjemná svíravost, harmonická a plná chuť. Váš výběr se může ubírat směrem k naprosté špičce čerstvých sklizní Darjeelingu, jistotě celoročně dostupných čajů až k čajům, které jsou součástí národních identit – od Indie, přes Turecko až do Británie.

Pro začínající čajomilce může být překvapivé, že existují špičkové černé čaje, listem i zpracováním podstatně kvalitnější než průměrné čaje zelené nebo bílé. V takto kvalitních sortách můžeme objevit muskatel, chuť sušeného ovoce, fíků, meruňek, švestek, kakaa a čokolády nebo aroma vzácných dřev s chutí lehce kořeněnou, podpořenou elegantním kouřovým aroma, současně však osvěžující s lehkou svíravostí. V oblasti černých čajů je skutečně co objevovat.

V naší čajovně Vám nabízíme:

Čína:
Yixing Hong Cha
Dian Hong Jin Zhen („zlaté jehličky“)

Indie:
Assam Brahmaputra
Darjeeling

Anglie:
Earl Grey

Turecko:
Rize

Nepál:
Golden Nepál