Zelené čaje

Čajové listy bývají sklízeny ručně, další zpracování může být mechanické. Základním rozdílem mezi čínskými a japonskými zelenými čaji je použití média pro zastavení oxidace. Čínské čaje bývají praženy na pánvi nebo v kotli, kdežto v Japonsku se používá původní čínský postup využití páry. Vzhledem k relativně malému objemu exportu japonských čajů jsou oblíbeny napodobeniny. Ty věrně replikují postupy pěstování, zpracování a nabízí nižší cenu. Zelené čaje obsahují velké množství zdraví prospěšných látek a díky své jemnosti jsou vhodné na popíjení hned od rána. Mezi typické vlastnosti zelených čajů patří lehká chuť, více nálevů, nižší teplota vody a žluto-zelenkavé až zelené nálevy. Dle čínského přísloví je lepší pít zelený čaj, než brát medicínu. Nálev z listů keře Camellia sinensis můžeme zařadit mezi dlouhodobě dostupný, ověřený a velice zdravý potravinový doplněk.

V naší čajovně Vám nabízíme:

Čína:
Zhu Cha („perlový čaj“, „gunpowder“)
Long Jing
Tai Mu Long Zhu – Moli („dračí oči ovoněné jasmínem“)
Moli Hua Cha
Green Monkey („zelenovlasá opice“)
Meng Ding Mao Feng („ochmýřené vrcholky z pohoří Meng Ding“)

Japonsko:
Bancha Kyoto
Genmaicha Kyoto
Sencha Kyoto
Tamaryokucha Kyoto
Gyokuro Kyoto
Matcha